domingo, 30 de agosto de 2009

Tras las huellas del León del Panshir

Los talibanes llegaron a las puertas del sobrecogedor valle del Panshir. Pero nunca lograron penetrar en él y subyugarlo.

El guerrillero que lideró la resistencia, Ahmed Shah Masud, el León del Panshir, fue asesinado dos días antes del 11-S, pero su imagen, multiplicada hasta la saciedad como en un cuadro gigante de Warhol, domina este valle orgulloso.

Fui hasta allí tras las huellas de la leyenda y creyendo que la ausencia de talibanes permitiría ver una sociedad más abierta. Puede que lo sea, no lo sé, pero cada una de las mujeres con las que me crucé iba tapada de arriba a abajo con el burka.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

De fet, Mar, ja saps que jo treballo al Panjshir, i si alguna cosa és característica dels Panjshiris és, per una banda la seva identitat, per més tadjiks que siguin, abans que res són panjshiris, i l'altra, que és una de les societats més conservadores, dins els tadjiks, de tot l'afganistan... allà tancats en aquella vall inòspita... si sabessis lo malament que ho passen les dones que són escollides per al provincial council. El fet és que tothom qui és menys conservador i és panjshiri, viu majoritàriament, a Kabul.
Petonàs bonica!

minimono dijo...

Interessant...

Tinc ganes de llegir el teu totxo-llibre-tesi! :)